_

_

perjantai 29. toukokuuta 2015

KesÄä & RoséE

Nyt on taas SE aika. Kun aurinko jo lämmittää ja on maistettu ensimmäiset Alkoon tulleet kausiroseet. Siitä seuraa aina sama ihmetys: miksei näitä tule nautittua muulloin kuin kesällä ja aurinkoisella säällä? Se on kumma juttu. Tilastot kertovat samaa vuosi toisensa jälkeen: aurinkoisena kesänä roseekauppa kukoistaa; mikäli sataa vettä ja on vilakkaa, jäävät myynnitkin vastaavasti laimeiksi. Tosi on, että roseet ovat äärimmäisen monipuolisia myös ruokaviineinä, joten niille kyllä olisi käyttöä ympäri vuodenkin.

Viinimieli korkkasi roseekauden kahdella erittäin viehättävällä kesäuutuudella. Italialainen Tommasi Bardolino Chiaretto rosé 2014 on mukavan hapokas ja kivasti marjaa löytyy mm. mansikan ja punaherukan vivahteina. Erittäin passeli seurusteluviininä, savukalan jälkeen ei kyllä enää natsannut maku yhtään. Mutta sehän ei ollut suinkaan viinin vika, vaan sattui sapuska olemaan vääränlainen :)

Saksan Rheinhessenistä tulee väriltään (trendikkään) lohenpinkki Deep Roots Rosé 2014. Alkon sivulta selviää, että rypälelajike on Portugieser. Tätä ei Viinimieli sokkona osannut arvata yhtään, tuoksun vivahteiden viemänä olisi voinut lähteä veikkaamaan vaikka Pinot Noiria. Tuoksusta voisi luonnehtia löytyvän myös aavistus hillottua metsämansikkaa. Deep Roots on raikas, vaikka hapot ovatkin lempeähköt saksalaiseksi. Monenmoista punaista marjaa pyörii kielellä, tämä viini on oiva aurinkoisen kesäpäivän virkistäjä.

Ei muuta kuin kipinkapin Alkoon kesäroseita hakemaan ja maistamaan, parhaat kausituotteet kun loppuvat jonain vuosina jo juhannuksen jälkeen kesken.

Cin,cin & prost!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti