_

_

sunnuntai 9. elokuuta 2015

Kesäinen ravintolaretki Lonnan saarelle

Lonna on pikkuruinen saari Helsingin edustalla, jonne pääsee Kauppatorilta kymmenessä minuutissa. Sinne on yksi erinomainen syy mennä, nimittäin ravintola Lonna. Ravintolaretkeen voi helposti yhdistää lisäksi Suomenlinnan visiitin. Lonna on pysäkki Suomenlinnan reitillä, kun valitsee oikean paatin torilta.

Viinimieli kävi kesäisenä torstaina siellä ensimmäistä kertaa ja pakko heti suositella tätä ravintolaa. Ruokalistaa ei ollut etukäteen netissä löydettävissä, mutta se ei haitannut, vaikka seurueessa oli myös ruokarajoitteisia mm. allergioiden ja raskauden johdosta. Menu tuotiin pöydän viereen valtavalla liitutaululla. Alku-, pää- ja jälkiruokavaihtoehtoja oli kaikkia kolme erilaista. Lapsille oli samat vaihtoehdot pienempinä annoksina, kohtuulliseen kymmenen euron hintaan.

Alkupalaksi seurueessa valittiin porkkanaa kolmella eri tavalla sekä tartar karitsasta. Porkkana-annoksessa tätä juuresta oli ainakin pikkelöitynä, tuoreena ja porkkanakakussa. Sivussa hauskanmakuinen piimävaahto.

Porkkanaa


Pääruuiksi porukassa valittiin sekä siikaa että vasikkaa. Siika-annoksessa kalaa oli ihastuttavan runsaasti ja se tarjoiltiin raikkaan fenkolisalaatin kera. Vasikan ulkofile oli saanut kylkeensä herkullisia raakamakkaroita, vasikasta nekin. Lisukkeet olivat pöytäseurueelle yhteiset: uusia pottuja ruskistetussa voissa, kaalia ja lehtikaalia RUNSAASSA voissa sekä bulguria. Uudet potut vievät aina kielen mennessään, mutta kaalilisuke oli ehkä kaikista herkullisin.

Jälkiruuatkin tulivat kaikki testattua seurueemme toimesta. Mansikat ja itsetehty vaniljajäde ei koskaan voi mennä pieleen. Mutta juustot olivat myös mielenkiintoiset, kotimaisen pientuottajan kahta erilaista juustoa, joista tarjoilija osasi kertoa hienosti ja ne tarjoiltiin myös oikein temperoituna. Jännittävin oli tattarijälkiruoka, joka nimellään meinasi 'pelottaa' ja jäädä kokonaan maistamatta. Mutta jälleen henkilökunta tunsi listansa ja kertoi mitä on luvassa. Tämä taisikin olla paras kaikista, joten kannatti maistaa. Tattarista oli tehty vanukas, joka tarjoiltiin herukanlehtisorbetin kera. Lisäksi päällä oli paahdettua tattaria, jossa oli popcorniin vivahtava maku. Todella erilaista ja hyvää!

Myös viinilista oli toimiva ja yllättävän monipuolinen. Pyydettäessä suositusviiniä tietyille annoksille, osasi henkilökunta jälleen asiansa. Mukavaa oli, että laseittain saikin myös sellaista, mikä listan mukaan olisi ollut vain pullomyynnissä. Sympaattisen katalonialaisen perheyrityksen Parés Baltàn viinit ovat laajasti edustettuina. Heidän Gratavinum -punaviininsä Prioratin alueelta sopi hyvin sekä karitsa-tartarin, että vasikan kanssa. Suurin osa tuottajan tuotannosta on luomuviinejä.

Vielä on kesää jäljellä, joten Lonnaan ehtii. Suositeltavaa on tehdä pöytävaraus etukäteen, paikka on nimittäin pieni ja äkkiä tupaten täynnä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti