_

_

lauantai 13. joulukuuta 2014

Bistro O mat - maistuva retki Kirkkonummelle

Olipas mukava joulukuinen ruokaretki Kirkkonummen keskustaan. Bistro O mat'in uudehko lista oli testaamatta. Hra Viinimieli valitsi alkupalaksi paahdetun valkosipulikeiton ja rva Viinimieli blinin muikunmädin sekä savusmetanan kera. Keitto oli kermainen ja odotetusti runsaan valkosipulinen. Blini tarjoiltiin mukavan rapeaksi paistettuna ja ihan turhaan tuli jännitettyä, peittääkö savusmetana mädin maun alleen. Savu oli hyvin hienovarainen ja herkullinen vivahde.

Pääruoaksi rva Viinimieli valitsi haudutettua luomukaritsan niskaa. Lisukkeena maistuivat erinomaisesti rosmariinipaahdetut porkkanat jogurttikastikeen sekä pähkinöiden kera, ja joukkoon sopi hyvin myös punajuuri. Hra Viinimielen pääruokavalinta kohdistui paistettuun siianseläkkeeseen kera fenkolin, palsternakkapyreen sekä simpukkakastikkeen. Kokonaisuus oli erittäin onnistunut, niinkuin Bistro O matin kalaruuat aina.

Rva Viinimieli ei enää blinin ja karitsan lisäksi kyennyt lisäämään jälkiruokaa pisteeksi i:n päälle. Mutta maisteluannos ihastuttavaa omenaista jälkiruokaviiniä (nimeltään EsPoma, Espanjan Empordàn alueelta) kruunasi aterian. Hra Viinimieli sen sijaan päätti aterian herkullisella Mirabelleluumu -kohokkaalla, Bistron oman suklaajäätelön kanssa. Tämä täyteläinen suklaaluumupommi ei jätä syöjäänsä makeannälkään. Perfetto!

Erityisen kiva juttu uudessa listassa on, että se on pöydässä tablettina lautasen alla koko ajan. Jos/kun sattuu unohtamaan mitä tilaamassaan annoksessa oikein olikaan, sen voi kätevästi tarkistaa listasta. Monestihan ravintoloissa käy niin, että toteaa, että olipas herkullista tämä 'joku' tässä lautasella... vaan mikähän tämä lisuke nyt olikaan kun en enää muista...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti