_

_

tiistai 2. joulukuuta 2014

Ylistys Barberalle

Barbera on Viinimielen mieleen, harmi että se on näillä markkinoilla aika tuntematon ja ehkäpä aliarvostettukin. Niin vain vanha totuus, että halvalla ei saa hyvää, pitää erityisesti paikkansa Barberan kohdalla. Liekö sitten edullisimpiin viineihin rypäleet korjattu ennen täyttä kypsyyttä... Myöskin vuosikertavaihtelut tuntuvat olevan melko merkittäviä.

Barberan suhteen Viinimielen sydän sykkii erityisesti lajikkeen kotiseudun Luoteis-Italian suuntaan. Monet sekä Alban että Astin Barberoista herauttavat veden kielelle, mutta mielenkiintoisia versioita on maistettu muualtakin Italiasta, joskus jopa Etelä-Afrikasta, Kaliforniasta tai Argentiinasta asti.

Erityisesti olisi mukava saada Superiore -versioita tästä rakkaasta lajikkeesta Alkon vakiovalikoimaan. Toki myös tilausvalikoimassa on tarjolla Barberaa (varsinkin hinnakkaampia versioita erikoispalstoilta sekä pullotteita nimekkäiltä mahtavilta tuottajilta), muutamia edullisempiakin, mutta ei yhtään Superiorea vielä. Joitakin tilausvalikoiman vaihtoehtoja on kokeiltu ja kokeilut jatkunevat. Yhdeksi vakiovalikoiman luottoviiniksemme on muodostunut Pio Cesare Barbera d'Alba, viinimiellyttää! Suosittelemme kuitenkin Pio Cesaren kanssa jotain pikku purtavaa kylkeen, ainakin tällä hetkellä myynnissä olevan vuosikerran 2012 kanssa. Edellinen vuosikerta oli aivan erityisen hyvää ihan sellaisenaankin.

Barbera-moment

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti