_

_

keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Colat sokossa

Vaikka Viinimieli ei itse erityisesti tipatonta tammikuuta vietäkään, nostaa se hattua tähän projektiin lähteneille. Ehkäpä juuri tähän ajankohtaan sopiikin mainiosti kola-aiheinen bloggaus. Viinimielen suu napsaa myös kolajuomille, mutta ei suinkaan mille tahansa, merkillä on väliä. Vai onko sittenkään...sokkotestin jälkeen sen varmemmin tietää.

Itsevarma oletus oli, että omat suosikit tunnistetaan aivan varmasti sokkona ja kyllähän ne muutkin pystyy sieltä nimeämään. Testi oli hyvin epätieteellinen, eikä mitään häiriötekijöitä suljettu pois koetilanteesta, raportointikaan ei ollut järin tarkkaa. Riedelin Coca-Cola -lasi oli oikeutettu toimimaan juoma-astiana, mutta koska niitä löytyi taloudesta vain neljä, jouduimme sulkemaan pois muutamia variantteja kuten lasipullot. Vaikka niistähän siis 'ehdottomasti kola maistuu aina ihan parhaalta'.

Sokossa olivat mukana:
  • Coca Cola 'original' 0,5 litran muovipullossa
  • edellinen pienessä tölkissä
  • Coca Cola Zero 0,5 litran muovipullossa
  • edellinen tölkissä
  • Pepsi 0,5 litran muovipullossa
  • edellinen tölkissä
  • Pepsi Max 0,5 litran muovipullossa
  • edellinen tölkissä 
(Pois rajautuivat 'luonnollisesti' Coca-Cola Light sekä Pepsi Next, jotka ovat jo kauan aiemmin kammottavan pahanmakuisiksi kolan irvikuviksi todettu ilman mitään testejäkään.)

Ensimmäinen lähtö: sokeriversiot; Coca-Cola vs. Pepsi

Ei se sitten ollutkaan ihan niin helppoa, mutta jäljillä oltiin. Coca-Cola 0,5 litran pullo paljasti itsensä sillä, että siinä on silloin tällöin eriä, jotka sekä tuoksuvat että hennosti maistuvat Coca-Cola Lightilta. Liekö sitten tuotantolinjalta tullut ensin lightia ja se jää valitettavan pitkänä jälkimakuna jopa seuraavaan pullotuserään? Sekä Cociksen että Pepsin tölkit pärjäsivät hyvin, mutta selväksi voittajaksi ykköslähdöstä suoriutui sokeri-Pepsi muovipullossa. Sen voimakkaampi maku häivähtää jopa hennosti lääkemäisyyteen ja sokerilla saa täyteläistä.

Toinen lähtö: sokerittomat versiot; Pepsi vs. Coca-Cola

Tämä oli helpompi, Pepsit ja Colat hahmottuivat nopsaan, jo tuoksun perusteella. Mutta tölkki- ja pulloarvaukset menivät ristiin sekä Hra että Rva Viinimielellä. Löytyi yksimielinen suosikki (tölkki Pepsi Max) ja selkeä inhokki (muovipullo Cocis Zero).

Finaali

Pepsin ylivoima oli selvä, joten päätimme ottaa finaalikierroksen selvittääksemme, kuinka helppo on erottaa toisistaan Pepsi ja Pepsi. Kohtalaisen hyvinhän se meni, vaikka erityiset pointsit Pepsille siitä, kuinka hyvin Maxit pärjäävät sokeriversioille. Silti sokeristen täyteläisyys paljasti ne rivistä. Mutta kas, pullot ja tölkit tulivat veikattua jälleen ristiin. Suosikkia ei enää ollut syytä varsinaisesti valita, koska Pepsi on parempaa eivätkä Coca Colat päässeet loppumaistoon lainkaan. Finaalikierroksella äänet kaikkein parhaasta Pepsistä hajosivat eri versioille, eli lopullista selkeää totuutta parhaasta pakkaumuodosta ei saatu selville.

Jälkiviisastelut

Voisi sanoa, että cola kuin cola maistuu kuitenkin Ihan Parhaalta janoisena, silloin kun se on kylmää ja useimmiten suoraan pullosta/tölkistä. Kaikkea sitä ehti testissä huomatakin jo lasiin kaataessa, toiset vaahtoavat huomattavasti muita enemmän; kärjessä selvästi tölkkiversio Pepsi Maxista. Se oli ainoa lasi mihin vaahto jäi viihtymään pitemmäksi aikaa, vaikkei tälle ominaisuudelle mitään erityistä vaikutusta makuun keksittykään. Hyvä mousse..? Ironista on, että Coca Cola -laseista Pepsit maistuivat makoisammilta. Terveisiä vain sinne Riedelin tuotekehitykseen, ei ole tainnutkaan olla todelliset Cocis-addiktit mukana lasien kehittelytiimissä. Muuten tässä lasissa ei ole niin mitään vikaa, sehän on siro, varsin kaunis ja mukavan tuntuinen kädessä.

Tämmöinen hassu testi tällä kertaa. Viinimieli jää odottamaan mielenkiinnolla mahdollista Pepsi-Riedelin syntyä ja kenties kutsua mukaan armottomaan testiryhmään.

kolaa monenmoista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti