_

_

lauantai 24. tammikuuta 2015

Syitä vaihtaa viiniin (tarvitaanko niitä...)


Viinimielen ei tarvitse keksiä syitä vaihtaa esimerkiksi olut viiniin, molemmille kun löytyy hetkensä. Mutta oli silti hauskaa lukea espanjalaisen La Voz de Galician artikkeli viime vuoden joulukuulta: '26 syytä vaihtaa viiniin'.

Kaikkia kohtia ei tullut nieltyä ihan täysin, esim. että 'viininjuominen ei lihota'. Myöskään viinin lukuisat terveysvaikutukset eivät kaikki ole vielä aivan kiistatta todistettuja. Mutta alla jutusta muutama kiva poiminta, jotka erityisesti kolahtavat vannoutuneeseen viininystävään.

Esimerkiksi juuri näistä syistä viinistä on helppo innostua:

  • ...koska 'se vaan on niin hyvää', sanoo kakkoskohta artikkelissa. Lukemattomista alkuperämaista, rypälelajikkeista, väristä, kuplista, kuplattomuudesta ja eri tyyleistä voi loputtomasti ammentaa uusia makuja ja tuttavuuksia, koskaan ei ole maistanut ihan kaikkea.
  • ...koska viini on kulttuuria, jatkaa artikkelin kirjoittaja kohdassa neljä, tapa ymmärtää elämää. Kyllä vain, lisäksi se avaa näkökulmia tuotantoalueen tyypillisiin ruokalajeihin.
  • ...koska rehellisestä keskustelusta tulee parempi täyden viinilasin äärellä, vinkkaa kohta yhdeksän. Totta, lukemattomat hyvät keskustelut ovat olleet vielä nautinnollisempia viinilasillisen kera.
  • ...koska on kiinnostavia elokuvia, jotka liittyvät viiniin. Listan kohta yksitoista vinkkaa alkajaisiksi seuraavat: 'Entre copas', 'Un buen año', 'Esta tierra es mía' sekä 'Vicky Cristina Barcelona'.
  • ...koska ruuasta tulee Parempaa Ruokaa viinin kanssa, vahvistaa kohta yhdeksäntoista ja korostaa vielä, että parasta on kun ruoka kohtaa viinin vatsassa eikä lautasella. (Tarkoittaisiko tuo sitten, että parempi juoda viini ruuan kanssa kuin vain käyttää sitä pelkästään ruuanlaitossa.)
  • ...koska erilaisten viinilasien kerääminen on loistoidea, sanoo kohta kaksikymmentäkaksi. Viinimielestä on myös aikoinaan tullut 'Riedel-uskovainen' ja laseja onkin kerääntynyt pikkuhiljaa, sama viini vaan maistuu erilaiselta eri lasista.
  • ...ja koska jokainen tyhjä pullo on täynnä tarinoita, lopettaa artikkeli 26. syyn kohdalla. Niinpä! Ja monesta riittää maukkaita tarinoita jaettavaksi blogissa asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti